Geen licht op je fiets maar toch zichtbaar in het donker

Deze reflecterende fiets ziet geen automobilist over het hoofd.

De donkere dagen zijn aangebroken. En het vervelende is dat de dagen waarop je zowel in het donker van huis fiets als ook weer terug, best lang blijven. Tulpfiets biedt een beetje verlichting, en dat bedoelen we letterlijk. Zij claimen het eerste fietsenmerk te zijn met een reflecterende fiets. Als een auto, motor, bus of scooter zijn licht op je schijnt, knal je uit de donkere omgeving.

Met de reflecterende stadsfiets wordt fietsen veiliger. Lampjes maken je vooral van voor en achter zichtbaar terwijl deze neonfiets dat van opzij doet. “Met name bij het oversteken en op slecht verlichte wegen kan dat een groot verschil maken”, aldus het in 2010 opgerichte Tulpfietsen. Daarnaast heb je er ook overdag wat aan: neon geel, oranje of groen is nu toevallig een modetint.

Hoe zit dat met die reflectie? “Zowel frame, spatborden als kettingkast zijn voorzien van een drielaags reflecterende felgele lak. Deze kwaliteitslak van Bichemie Coatings garandeert de beste zichtbaarheid in het donker”, legt directeur Frank Klemann van Tulpfietsen uit.

Kost dat? Bij Tulpfietsen stel je je fiets online samen, dus de prijs hangt af van de gekozen accesoires. De kosten starten bij 674 euro. Na betaling heb je binnen tien dagen een rijklare fiets met uitgestanst tulpje in het achterspatbord voor de deur

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *