Regenpak zonder gedoe

Weg met spatborden en jasbeschermers, hier is het top tot teen regenpak uit één stuk.

Hallo herfst, nu weten we het wel. Na drie keer per week een nat pak halen is het genoeg. Hadden we maar een Bikesuit. Geen gewoon regenpak.

Bikesuit is een fietspak dat je van top-tot-teen beschermt. Bij een regenpak van de Hema glijdt het water dat op het plastic terecht zo naar je schoenen. Bij Bikesuit eindigen om dat te voorkomen de pijpen in overschoenen die je om je schoenen trekt.

Het is een jas met broek eraan vast. Dat geeft een betere pasvorm dan zo’n zak van de Hema of Halfords. Ook kun je het pak met twee lange ritsen snel aan- of uittrekken. Net zo simpel als dat je een jas aantrekt en zonder dat je op een been hoeft te balanceren.

In een pak uit één stuk zal je wel flink in zweten, hoor ik je denken. Maar het pak is gemaakt van ademend en gevoerd materiaal en voorzien van diverse ventilatieopeningen, die gebruik maken van de zelfgemaakte rijwind. Is er nu eindelijk een regenpak waar je niet tegenop ziet om het aan te trekken?

Bikesuit is gemaakt door fietsfanaat en industrieel ontwerper Olaf Wit samen met ook fietsfanaat en maker van de oprolbare Rainlegs Ronald Warmerdam. Wit weet maar al te goed wat je als fietser wil en ontwerpt daar ook naar. “Alles wat ècht met fietsen te maken heeft moet makkelijk te begrijpen, zelf te repareren en van hoge kwaliteit zijn. Wat niet direct met fietsen te maken heeft moet geëlimineerd worden, of zo ontworpen dat de fietser er niet zoveel mee te maken hoeft te hebben. Spatborden, jasbeschermer, en dat soort prullaria: weg ermee!”

Wit maakt het leven van een fietser een stuk simpeler. De verkoopprijs van 249 euro is een flinke investering maar bespaart je als dagelijkse fietser een hoop natte ellende.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *